Blog

Vaak krijg ik als trouwfotograaf de vraag of ik nog tips heb voor trouwleveranciers. Met deze reden ging ik ging naar Engaged, in de Westergasfabriek in Amsterdam, op zoek naar nieuwe vendors en om de nieuwste trouwtrends van het komende trouwseizoen te vinden. De vendors die mij het meeste opvielen zal ik hier met jullie delen, samen met sfeerfoto's die ik daar heb genomen.

Toen ik bij de entree stond kreeg ik een heuse verlovingsring aangeboden, dit zou mijn toegangsbewijs voor de rest van de dag zijn. Dit vond ik een prachtig detail!

Toen ik naar binnen liep was het eerste wat mij opviel: bloemen. Heel veel bloemen.
Overal zag en rook ik bloemen.
Deze bloemen waren afkomstig van de Bloemenkeuken, Edenique en Don Florito.

De sfeer in de Westergasfabriek werd al gelijk neergezet door de jazz achtige muziek van Salt taffy.

Vervolgens vielen mijn ogen op een waanzinnig gestijlde tafel door Sarto Undici met lila servetten en zwart bestek. Ik wist niet dat zwart bestek überhaupt bestond. De tafel was bedekt met prachtig bloemenwerk van Don Florito. Op elk bord lagen handgeschreven naambordjes voor iedere gast.

Tegenwoordig is het erg populair om een bruiloft styliste in te huren. Zeker als je wil gaan trouwen in de natuur, kan het erg fijn zijn om een styliste in te huren die de nieuwste trends kent en jouw trouwwensen kan vervullen.

Zo kwam ik MADAM DECO tegen. Zij is van alle markten thuis en kan een prachtig decor voor jouw droombruiloft creëren! Opvallend waren de ronde, gouden kaarsenhangers en het bladwerk boven de dinertafel.

Een waanzinnige jurk kan uiteraard niet ontbreken aan jouw bruiloft!

Ik ben een mooie vendor tegengekomen, die mij enorm heeft verrast met hun romantische/bohemian stijl jurken. Dit is Modern Romance. Niet alleen de jurken waren prachtig om te zien, ook de sieraden waren prachtig uitgestald in een klein maar fijne goud omhulde vitrine.

Toen ik vervolgens verder liep zag ik twee tortelduifjes schitteren, bovenop een kast met bruidsjurken. Al snel kwam ik er achter dat ik bij de stand van Edwin Oudshoorn was aangekomen.

Het hing vol met waanzinnige haute couture bruidsjurken. Alles was tot in de kleinste details uitgewerkt en straalde.

Even wenste ik dat ik nog een keer kon trouwen!

Toen ik goed keek viel mij het schattige hondje op die Edwin mee had genomen naar Engaged (naast de jurken natuurlijk, die mij sowieso al lieten kwijlen). Het hondje zat braaf op een oker-oranje bank voor zich uit te turen.

Voordat ik de laatste trouwtrends neerzet wil ik mijn enthousiasme delen over de Wandelende kunstenaars. Het duo Daan & Fleur komen als verslagmakers op bruiloften. Daan vangt de momenten die zich voordoen in zijn karakteristieke schetsen. Fleur observeert en brengt de poëzie van de dag onder woorden. Als gewenst, wordt dit gedicht voorgedragen tegen het einde van de bruiloft. Hiervan wordt een boekje gemaakt, waarin de onvergetelijke trouwdag kan worden herbeleefd. Hoe gaaf is dat?

Een paar nieuwe trouwtrends die ik graag met jullie wil delen:
Hopelijk zijn jullie nu geïnspireerd voor het komende trouwseizoen!
Dit zijn de vendors die ik jullie aan wil raden en waar ik zeer over te spreken ben.

Heel veel liefs ❤️

Marieke Anneke